1. Konferencija Visoke tehničke škole u Bjelovaru

Visoka tehnička škola u Bjelovaru održala je 03. lipnja 2016. uz podršku Vijeća studenata Veleučilišta i Visokih škola RH, te grada Bjelovara svoju prvu konferenciju pod nazivom: ”Obrazovanje, Inovativnost, Poduzetništvo”.

Cilj konferencije bio je ukazati na neusklađenost obrazovanja i gospodarstva, te potaknuti rješenja koja će unaprijediti kvalitetu obrazovanja promicanjem inovativnosti, kreativnosti i poduzetništva kroz panel rasprave i radionice.

Spomenute radionice i panel rasprave vodili su brojni stručnjaci iz područja elektrotehnike i računarstva, poduzetništva te zdravstva. Na konferenciji su prisustvovali studentski predstavnici s različitih Visokih učilišta i Veleučilišta diljem Hrvatske među kojima su bili i predstavnici Studenskog zbora Zdravstvenog veleučilišta.

Uz panel rasprave i radionice iz područja inovativnosti i poduzetništva naši su predstavnici imali čast i zadovoljstvo prisustvovati predavanju o autizmu i načinu ranog otkrivanja poteškoća iz autističnog spektra pomoću robota. Zasluge za izradu robota s mnogobrojnim funkcijama otkrivanja poteškoća senzornih funkcija preuzimaju kolege i profesori s Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Studentski zbor

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!