Posjet prof. dr. sc. Terry K. Crowe, profesorice radne terapije na University of New Mexico, Albuquerque, SAD

Početkom svibnja mjeseca u posjeti Studiju radne terapije i Zdravstvenom veleučilištu bila je prof. dr. sc. Terry K. Crowe profesorica radne terapije na University of New Mexico, Albuquerque, SAD.

Osim obilaska prostora, posjete vježbovnoj nastavi radnih terapeuta, fizioterapeuta, laboranata i medicinskih sestara, sastanka s Dekanom, prof. Crowe je također, od strane djelatnika Katedre za radnu terapiju, upoznata s aktualnim Nastavnim planom i programom Studija radne terapije, te prijedlogom novog nastavnog programa diplomske razine istog Studija. Također je održala i okrugli stol na temu unaprjeđenja studijskih programa, važnosti visokog stupnja obrazovanja radnih terapeuta te obrazovanju temeljenom na znanstvenim dokazima, kao i procesu priznavanja prvostupničkog programa od strane Svjetske federacije radnih terapeuta (WFOT) kao i mogućnostima prelaska na višu edukacijsku razinu. U susretima sa studentima održala je niz edukativnih predavanja za studente radne terapeute: Family Centered Care: Putting the Family at the Center; Practicing Occupational Therapy in the Community; Empowering Your Occupational Therapy with Evidence-Based Practice.

Prof. Crowe je završila Studij radne terapije na Colorado State University, magistrirala na Boston University, Boston, a doktorirala na University of Washington, Seattle, Washington. Specijalizirala se u području pedijatrije. Trenutno je profesorica na University of New Mexico, Albuquerque, na kojem obnaša i niz drugih dužnosti. U profesionalnoj karijeri je kao predavač, znanstvenik, volonter, supervizor i konzultant za radnu terapiju sudjelovala u izradi i realizaciji mnogih projekata i nastavnih planova, od Kambodže i Bangladeša do Aljaske i SAD-a. Član je uredništva više časopisa (Journal of Occupational Therapy and Rehabilitation, World Federation of Occupational Therapy OT Bulletin, Occupational Therapy International, Physical and Occupational Therapy in Pediatrics), gost recenzent je u Disability and Rehabilitation, British Journal of Occupational Therapy i drugima. Objavila je niz radova, dobitnica je mnogih nagrada i priznanja te je Fulbright stipendistica. Studij radne terapije je ponosan na suradnju s ovom svjetski uvaženom i priznatom stručnjakinjom iz radne terapije.

Studij radne terapije

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!