Poštovane kolegice i kolege, nastavnici i suradnici Zdravstvenog veleučilišta,

 

U pandemijskoj 2021. godini  obilježava 55 godina osnutka. Sveprisutna pandemija bolesti COVID 19 izmijenila je i privremeno odgodila svečano obilježavanje za nas velike obljetnice, te Vam ovim putem čestitam Dan veleučilišta.

Naše Zdravstveno veleučilište osnovano je 1966. godine, i od  više škole smještene u privremenim prostorima u Centru za zaštitu majke i djeteta u Klaićevoj ulici, danas je ustanova s vlastitim prostorima na lokacijama u Mlinarskoj i Ksaveru koji su u cijelosti prilagođeni za provođenje suvremene nastave u području obrazovanja zdravstvenih profesionalaca. Počeci obrazovanja na Veleučilištu vezuju se uz obrazovanje medicinskih sestara na smjeru bolničkih i patronažno-dispanzerskih medicinskih sestara, te zdravstvenih tehničara na smjerovima laboratorijskih, sanitarnih i radioloških tehničara. Kasnije je započelo obrazovanje na današnjim studijima fizioterapije i radne terapije. Razvoj studijskih programa koji prate potrebe zdravstvenog i socijalnog sustava te pružanje visokokvalitetnog obrazovanja i pripremanje studenata za odgovoran i profesionalan rad po završetku studija oduvijek je bila misija Zdravstvenog veleučilišta.

Tako se danas na Veleučilištu izvodi nastava na 12 preddiplomskih odnosno diplomskih studijskih programa, godišnje studira  oko 3500  studenata  te diplomira oko 900 studenata. Na Veleučilištu je diplomiralo više od 23 000 studenata. 

Posljednju godinu obilježila je pandemija bolesti COVID 19 koja je u velikoj mjeri, gotovo u cijelosti, izmijenila dosadašnji način organizacije i izvođenja nastave i ponosni smo što smo brzo i uspješno reagirali i prilagodili se novom načinu održavanja nastave čime je nastavni proces nastavljen i osigurano je ostvarivanje očekivanih ishoda učenja studenata te završnost studijskih programa. Zahvaljujem svim nastavnicima i suradnicima te djelatnicima stručnih službi Zdravstvenog veleučilišta na predanom i uspješnom radu. Brzim preustrojem organizacije i održavanja nastavnih procesa pokazali smo da smo i u kriznim situacijama vodeća ustanova u obrazovanju zdravstvenih profesionalaca.

Ovo je godina koja je promijenila zdravstveni sustav i naši nastavnici, suradnici, studenti uključili su se u neposredno zbrinjavanje oboljelih od bolesti COVID 19. Pri tome su pokazali odvažnost, znanje i vještine, a pacijenti su se našli u sigurnim rukama. Svojim požrtvovnim i nesebičnim radom doprinose i ugledu naše ustanove među drugim zdravstvenim djelatnicima, pacijentima i njihovim obiteljima, te u cijeloj zajednici. Ovim putem im zahvaljujem na požrtvovnom radu te vremenu koje uz skrb za najteže oboljele odvajaju za edukaciju naših studenata.

Danas je Veleučilište regionalno, ali i međunarodno prepoznata obrazovna ustanova što je rezultat predanog rada nastavnika, nenastavnog osoblja te racionalnog i promišljenog vođenja i razvoja ustanove.

Zajedno, posvećeni misiji Veleučilišta nastaviti ćemo razvijati svoju ustanovu, a kroz organizaciju i izvođenje studijskih programa doprinijeti i unapređenju skrbi za pacijente, kvaliteti zdravstvenih usluga, unapređenju humanijih odnosa u zdravstvu i zaštiti prava pacijenata, napretku našeg društva i najljepše nam Domovine.

Nadamo se da ćemo s poboljšanjem epidemiološke situacije moći svečano obilježiti 55 godišnjicu osnutka Veleučilišta.

Ovim putem svakome od Vas želim čestitati Dan Zdravstvenog veleučilišta.

 

Dekan

Prof.dr.sc. Krešimir Rotim

 

Kompletnu čestitku pogledajte ovdje.