Časopis JAHS imao svjetsku promociju u Sarajevu na kongresu

1

U četiri dana  trajanja SEENS 2015 – Drugog kongresa Društva neurokirurga Jugoistočne Europe koji je u četvrtak 22.10.2015. otvoren pod visokim pokroviteljstvom predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića, u Sarajevu u organizaciji Društva neurokirurga u Bosni i Hercegovini i Društva neurokirurga jugoistoka Europe, odvija se najveći europski neurokirurški kongres do sada, koji je okupio najeminentne stručnjake u ovom polju iz Hrvatske (prof.dr. Rotim, prof.dr. Sajko, prof.dr. Paladino), regije (prof.dr. Rasolić, prim dr. Omerhodžić)  i najslavnijih imena iz cijelog svijeta poput predsjednika Svjetskog udruženja neurokirurških društava (WFNS) prof. dr. sc. Yong-Kwan Tu s Tajvana, počasnog predsjednika WFNS-a prof. dr. sc. Madjid Samii iz Perzije / Njemačke, izabranog predsjednika Američkog udruženja neurokirurga (AANS) prof. dr. dc. Frederic Boop iz SAD-a.

2

U takvom društvu održana je i prva međunarodna, a po broju učesnika na kongresu i svjetska promocija časopisa JAHS kojeg je nazočnima u 15 minutnom obraćanju predstavio dekan ZVU nakon što su svi sudionici dobili i svoj primjerak časopisa u kongresnim materijalima. Pingvini JAHS i ZVU bili su tijekom cijelog trajanja skupa na pozornici uz svjetski poznate predavače kao pozivnica za sudjelovanje u slijedećim brojevima, a primjerci časopisa ostavljeni na promo pultu ZVU razgrabljeni su prvog dana.

Na kongresu je pokrenuta inicijativa o osnivanju europske sekcije neurokirurških sestara unutar organizacije SEENS, a na prijedlog predsjednika SEENS-a prihvaćeno je da časopis JAHS bude i znanstveno – stručni časopis koji će pratiti kongrese medicinskih sestara koji će se održavati u sklopu narednih SEENS europskih kongresa, prvi već 2017. godine u gradu Cluj Napoka, Rumunjska.

Kao je bilo u Sarajevu može se vidjeti na slikama u prilogu.

Program kongresa možete pogledati na linku ovdje.

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!