Dan preventive 2014.

Dana 20. svibnja 74-ero studenata Zdravstvenog veleučilišta u organizaciji Studentskog zbora sudjelovali su na Danu preventive 2014. održan kao pilot projekt pod nazivomMali sajam zdravlja – kvart za vrtić / vrtić za kvart“ u DV Savica-jug.

Studenti su tako prisutne roditelje, djecu i sve zainteresirane informirali o važnosti svakodnevnog vježbanja, pravilne prehrane i nezaobilazne važnosti o mjerama potrebnim za održavanje higijene posebice prilikom aktivnosti u prirodi. Djeca su s veseljem prihvatila sve aktivnosti uz vodstvo naših studenta, te su tako imali priliku vježbati na strunjačama, loptama i ostalim spravama. Nakon vježbe, uslijedila je „Bolnica za medvjediće“, gdje su svi okupljeni, a osobito oni najmlađi imali priliku vidjeti i probati sva pomagala koje se koriste u bolnicama, u svrhu smanjivanja straha od liječenja, bolnica i medicinskog osoblja.  Za vrijeme dok su djeca vježbala i učila nove stvari, roditelji i skrbnici su mogli izmjeriti krvni tlak, šećer, BMI, te smo i njih podučili važnosti zdrave prehrane i redovite tjelovježbe kako bi djeca mogli slijediti dobar primjer. Održano je i predavanje na temu Zdrava prehrana, gdje su prisustvovali i roditelji i studenti.

Zahvaljujemo se svim našim kolegicama i kolegama studentima-volonterima koji su se odazvali na ovu akciju te tako uvelike pridonijeli u organizaciji Dana preventive 2014.

Studentski zbor Zdravstvenog veleučilišta

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!