Drugu godinu za redom uspješno prezentirane studentske projektne aktivnosti u sklopu kolegija Društveno korisno učenje

Redovni studenti treće godine studija Sestrinstva upisavši izborni kolegij „Društveno korisno učenje u zdravstvu“ imali su prilike osmisliti svoj prvi projektni zadatak. Provedbu i evaluaciju proveli su u jednoj od Udruga partnera.

Tako je projekt pod nazivom „Mala škola hitnih medicinskih postupaka“ uspješno proveden u suradnji sa Studentskim katoličkim centrom „Palma“ gdje su studenti organizirali teorijsku i praktičnu edukaciju njihovih volontera koji sudjeluju u ljetnim kampovima.

Drugi projekt proveden je u Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama  „Puž“, naziva „Dio sebe dajem za tebe“ koji je imao za cilj izraditi brošuru za buduće roditelje korisnike udruge. U sklopu projektnih aktivnosti izrađena je senzorna ploča za djecu s autizmom koja je doživjela veliki uspjeh kako kod roditelja, djece tako i među svima nama koji smo bili direktno uključeni u njenu izradu.

Treća grupa studenata surađivala je s Centrom za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje-„Sirius“. Simboličnog naziva projekta „Ne pokazuj moć-pruži pomoć“ s učenicima osnovnoškolske i tinejdžerske dobi iz Udruge Nova budućnost, Samobor proveli su edukaciju o vršnjačkom nasilju.

Čestitke svim studentima na uspješno napisanim i  provedenim projektnim zadatcima.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!