Erasmus+: Nastavnica studija sestrinstva Fakulteta za zdravstvo Jesenice, Republika Slovenija, posjetila Zdravstveno veleučilište

U sklopu Erasmus+ mobilnosti nastavnog osoblja, Zdravstveno veleučilište je u periodu od 07. do 11. prosinca 2015. posjetila profesorica Sedina Kalender Smajlović, mag.zdr.neg., sa studija Sestrinstva Fakulteta za zdravstvo Jesenice, Republika Slovenija.

Prof. Kalender Smajlović održala je  predavanje studentima prve godine dodiplomskog studija sestrinstva gdje je ujedno i predstavila svoju ustanovu te studijski program sestrinstva. Prvog dana posjete organiziran je kratak obilazak nastavnih prostorija, kabineta za zdravstvenu njegu, kabineta za anatomiju, laboratorija te susreti s nastavnicima studija sestrinstva.

Treći dan mobilnosti nastavnica je provela u Kliničkom bolničkom centru Rebro, gdje je uz vodstvo g. Adriana Friganovića, dipl.med.techn. posjetila prostorije bolnice te se upoznala s organizacijom i načinom rada objedinjenog hitnog bolničkog prijema, trijažom bolesnika te radom jedinice intenzivnog liječenja kardiokirurških bolesnika.

Završni dan mobilnosti profesoricu su na završnom sastanku pozdravili prodekanica za nastavu i studente Snježana Čukljek, prof., voditeljica studija sestrinstva dr.sc. Biserka Sedić, pročelnica Katedre za zdravstvenu njegu Jadranka Pavić, prof. te ispred odjela za Erasmus Martina Klanjčić, prof. i Boris Ilić, dipl.med.techn. kao i drugi nastavnici Katedre za zdravstvenu njegu.

Na završnom sastanku izražena je obostrana želja za daljnjom intenzivnijom suradnjom između naših ustanova kao i niz drugih potencijalnih područja za suradnju.

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!