FOTO: Studenti Zdravstvenog veleučilišta na 10. F=M

ZAGREB – DESETI jubilarni Festival jednakih mogućnosti (F=M), u organizaciji Društva tjelesnih invalida, u četvrtak je i službeno zatvoren na glavnom zagrebačkom trgu.

Na trodnevnom uličnom festivalu (po programu od 10 do 22 sata) nastupilo je preko 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih oko 600 osoba s invaliditetom, a u organizacijskom timu radi oko 20 stručnjaka i 130 ciljanih volontera – studenata, među kojima su tradicionalno i ove godine bili i studenti dodiplomskih studija Zdravstvenog veleučilišta. Pripremajući se za rad, studenti-volonteri se educiraju o invaliditetu i volonterstvu, a na Festivalu stječu dragocjena iskustva u timskom radu i specijalnoj komunikaciji s osobama raznolikih tjelesnih i osjetilnih oštećenja te umanjenih mentalnih sposobnosti.

Festival jednakih mogućnosti (F=M) je tradicionalna međunarodna manifestacija urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom, zajedno s drugim glazbeno-scenskim i likovnim umjetnicima.Održava se na ulici gdje svaki prolaznik može pogledati program i uvjeriti se u njihova djela kojima, poput drugih umjetnika, postižu visoku umjetničku vrijednost i zadivljuju publiku.

Podsjetimo, prvi Festival održan je 2002. godine, zahvaljujući materijalnoj potpori Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj i moralnoj podršci Grada Zagreba, a nastavak projekta podupiru resorna tijela Vlade Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba.

I ovom prilikom, studenti-volonteri Zdravstvenog veleučilišta, ponovno su dokazali da usprkos svim studijskim obvezama treba pokazati socijalnu osjetljivost te izdvojiti nešto slobodno vremena za društveno korisne aktivnosti.

Više fotografija možete pronaći na našim službenim Facebook stranicama.

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!