GLASNIK ZDRAVSTVENOG VELEUČILIŠTA U ZAGREBU

Tijekom pedeset godina od osnutka Zdravstveno veleučilište kao najstarije u Republici Hrvatskoj sa svojih šest smjerova odgojilo je i obrazovalo brojne generacije iz kojih su većim dijelom potekli nositelji zdravstvenoga sustava današnjice. Velika većina njih zadržala je poveznicu sa svojom primarnom veleučilišnom bazom, a istodobno se i dalje na nju naslanjaju, surađuju kroz različite oblike i traže dodatne informacije. U svrhu novih spoznaja te povezivanja generacija i smjerova pokrenuto je glasilo zdravstvenog veleučilišta. Tako je prvotna zadaća glasila biti poveznica sa svima koji imaju iste ciljeve, a to je obrazovati visokoprofesionalne zdravstvene stručnjake i pružiti najbolju zdravstvenu skrb u zdravstvenom sustavu.

Osim informacija o događanjima na Zdravstvenom veleučilištu, putem glasila potiče se na nove spoznaje i učenja, povezuje različita strukovna društva, udruge i institucije kojima je u središtu pozornosti zdravlje pojedinca te razvoj profesije i zdravstva. Glasilo je pokrenuto s nakanom da postane mjesto razmjene spoznaja između smjerova na Zdravstvenom veleučilištu, ali i šire. To je ujedno i prvi korak s težnjom da se glasilo razvija kroz interaktivni oblik komunikacije te da se uključuju svi koji mogu dati svoj doprinos boljitku suvremenoga zdravstvenog sustava. Svrha je da glasnik bude kreacija svih profesionalaca koji žele svojim primjedbama, idejama i djelima dati doprinos poboljšanju obrazovanja zdravstvenih djelatnika, kao i njihova profesionalnog rada u sustavu. Svjesni da teorija i praksa idu ukorak, težnja je govoriti o primjerima dobre prakse, zajedništvu, odgoju i obrazovanju mladih generacija, a sve u cilju stvaranja boljeg i humanijeg zdravstvenog sustava i društva u cjelini.

Budući da prvi broj glasnika Zdravstvenog veleučilišta izlazi u godini pedesete obljetnice njegova osnutka, želimo i ovim putem svim svojim bivšim i sadašnjim studentima i djelatnicima naglasiti da Glasnik002smo ponosni na sva njihova djela, na njihove uspjehe i na njihov požrtvovni rad. Iz toga razloga posebno mjesto zauzimaju studenti iz čijih se životnih i studenskih priča osvjedočuje njihov entuzijazam, otvorenost i marljivost. K tome, vidljiva je njihova svestranost vrsnih sportaša, glazbenika, umjetnika i humanitaraca, koji su uz sve i savjesni i dobri studenti. Stvoriti mlade, odgovorne i vrijedne profesionalce koji su spremni odgovoriti na izazove vremena, koji u sebi nose čovjekoljublje i poštenje, misija je Zdravstvenog veleučilišta. I zbog toga Zdravstveno veleučilište daje podršku svojim studentima kroz razne vrste stipendija i nagrada, ali i kroz predstavljanje široj javnosti. Glasilo je dostupno u elektroničkom obliku kako bi obuhvatilo što širi krug čitatelja, a sve kolege te bivše i sadašnje studente te suradnike pozivamo na suradnju.