Izabrani članovi Radne grupe ER- WCPT za područje obrazovanja fizioterapeuta Europe

Europska regije Svjetske konfederacije za fizioterapiju (ER-WCPT) na Skupštini održanoj u Dublinu u svibnju 2018. godine, izabrala je novo vodstvo za slijedeće mandatno razdoblje s predsjednicom Esther-Mary D’Arcy i obilježila 20 godina od osnutka. Ova najznačajnija organizacija koja izravno djeluje kroz Radne grupe u domeni fizioterapijske edukacije, profesije, istraživanja i politika uključuje 39 zemalja članica, uključujući sve zemlje članice EU, zemlje EEA i sve zemlje kandidatkinje za EU, koje predstavljaju oko 173.000 fizioterapeuta u Europi. Na Skupštini i obilježavanju je uz predsjednicu Hrvatske komore fizioterapeuta, gđu. Mirjanu Grubišić, prisustvovala kao delegat i doc.dr.sc. Snježana Schuster.

 

Radna grupa za pitanja obrazovanja fizioterapeuta ER-WCPT-a (2018.-2020.)

Izvršni odbor ER-WCPT-a održao je sastanak u Brusselu od 7. – 9.  lipnja 2018. godine, gdje su od kandidata 39 članica država, odabrani novi članovi radne grupe Europske regije  WCPT-a za područje obrazovanje fizioterapeuta na mandat od dvije godine (2018. – 2020.):

Carmen Suarez  – Predsjednica (radna grupa za obrazovanje ER-WCPT)

Članovi radne grupe:

  • Snježana Schuster Hrvatska
  • Nikolaos Strimpakos Grčka
  • Grainne Shiel Irska
  • Marianne Aars          Norveška
  • Charlotte Häger Švedska
  • Filiz Can Turska
  • Karen Beeton Velika Britanija.

Članstvo u radnoj grupi doc.dr.sc. Snježane Schuster, nastavnice Katedre za fizioterapiju, ujedno i voditeljice Preddiplomskog stručnog studija fizioterapije Zdravstvenog veleučilišta, značajno je za međunarodnu suradnju i rad u promicanju razvoja uzajamnosti kvalifikacija i poboljšanja kvalitete obrazovanja i prakse fizioterapeuta u Europi, što je jedan od ciljeva ove radne grupe.

Prvi sastanak Radne grupe planiran je od 5.-7. listopada 2018. godine u Hrvatskoj.

 Ostale detalje možete pronaći na poveznici:

http://www.erwcpt.eu

http://www.erwcpt.eu/activities_for_mos_members_area/education_matters_wg

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!