Javnozdravstvena akcija „Hodanjem do zdravlja“

U subotu, 15. listopada 2016, u sklopu Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ na zagrebačkom parku Maksimir održana je javnozdravstvena akcija „Hodanjem do zdravlja“. Organizatori akcije su Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Studenti i nastavnici Zdravstvenog veleučilišta podržali su akciju simboličnom šetnjom po posebno označenoj, tzv. „Stazi zdravlja“ u parku Maksimir. Prije polaska u šetnju spomenutom stazom pridružili su se ostalim građanima u vježbama razgibavanja te kratkoj edukaciji o načinima pravilnog hodanja pod vodstvom stručne osobe. Studenti volonteri Zdravstvenog veleučilišta pomogli su u organizaciji javnozdravstvene akcije dijeljenjem promotivnog materijala.

Svi sudionici imali su priliku izmjeriti razinu šećera u krvi, krvni tlak te razinu potkožnog masnog tkiva. Za najmlađe sudionike akcije stručnjaci s Kineziološkog i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu pripremili su razne edukativne i interaktivne radionice te sportske poligone.

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!