Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane s međunarodnim sudjelovanjem – Nova postignuća i budući izazovi

Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane s međunarodnim sudjelovanjem – Nova postignuća i budući izazovi održava se od 21. do 24. studenoga 2017. u Grand hotelu 4 opatijska cvijeta u Opatiji.

Program Kongresa obuhvaća teme iz sljedećih područja: zdravstvena ispravnost i kvaliteta hrane, s naglaskom na učinke na zdravlje ljudi; kontaminanti u hrani i novi trendovi u analizi kontaminanata; zaštita izvornosti i zemljopisnog porijekla proizvoda; ekološka proizvodnja; označavanja i identifikacija proizvoda; utjecaj okoliša na sigurnost i kvalitetu hrane; procjena i upravljanje rizicima; problemi vezani uz patvorenja hrane i njihovu detekciju; najnovije analitičke mogućnosti i metode u identifikaciji i kvantifikaciji bioloških, kemijskih i fizikalnih opasnosti u hrani; primjeri dobre proizvođačke prakse; mjere osiguranja i upravljanja kvalitetom u proizvodnom i distribucijskom lancu; infrastrukturne komponente kvalitete – akreditacija i certifikacija.

Kongresne teme namijenjene su stručnjacima različitih profila: liječnicima, nutricionistima, laboratorijskim analitičarima, kemičarima, agronomima, veterinarima, biokemičarima i farmaceutima te akreditacijskim i certifikacijskim tijelima, nadležnim regulatornim i nadzornim tijelima, kao i proizvođačima i distributerima prehrambenih proizvoda, udrugama potrošača, sanitarnim inženjerima i drugim stručnjacima koji se bave navedenim temama.

Dekan Zdravstvenog veleučilišta Prof.dr.sc. Krešimir Rotim sudjelovao je kao izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović na otvaranju kongresa o sigurnosti i kvalitete hrane u Opatiji.

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!