Zorka Mojsović
, viša medicinska sestra


U ožujku 1969. zapošljava se na Dispanzersko-patronažnom smjeru Odsjeka za više medicinske sestre u Višoj školi za medicinske sestre i zdravstvene tehničare u Zagrebu na radno mjesto instruktorice (kasnije suradnica u nastavi) nakon prethodnog radnog iskustva u patronažnoj službi i u službi zaštite djece. Tijekom radnog vijeka poticala je osuvremenjivanje nastavnih programa studija sestrinstva i usklađivanje programa se Europskim i svjetskim standardima obrazovanja, te je značajno doprinijela izradi jedinstvenog nastavnog plana i programa studija sestrinstva 1986, u kojem je značajno povećan opseg nastave iz područja zdravstvene njege. Nastavne programe predmeta za područje sestrinstva izradile su sestre - nastavnice Škole, i preuzele su sve nastavne obveze tih predmeta (predavanja, seminari, vježbe, ispiti). Također značajno je sudjelovala u izradi trogodišnjeg nastavnog plana i programa.

Tijekom cijeloga radnog vijeka bila je aktivna sudionica u nastavnom procesu. Sadržaji koje je predavala odnosili su se uglavnom na patronažnu sestrinsku skrb stanovništva – predmeti Rad medicinske sestre u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, kojem kasnije mijenja naziv u Zdravstvena njega u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a potom u Zdravstvena njega u zajednici. Predmet se je slušao kroz četiri semestra. Zorka Mojsović preuzima vođenje Kabineta nakon što je prva voditeljica Kabineta sestra Lela Košutić postala voditeljica studija. Zorka Mojsović bila je i voditeljica, odnosno pročelnica Studija sestrinstva 1999. – 2000. godine. Od ostalih aktivnosti sestre Zorke Mojsović valja istaknuti one koje se odnose na organizaciju i sudjelovanje u seminarima trajnog usavršavanja sestara.

Tečajevi, odnosno seminari trajnog usavršavanja sestara održavali su se još 1970-tih godina, obrađuju se aktualne teme iz zdravstvene zaštite i nove spoznaje o mogućnostima sestrinske skrbi u rješavanju određenih problema.
- Tijekom devedesetih godina sudjeluje u organizaciji u vođenju tečajeva u suradnji s Klinikom za dječje bolesti, Zagreb, UNICEF - ovim Uredom za Hrvatsku posvećenih promicanju dojenja.
- Godine 1998. Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i Visoka zdravstvena škola organiziraju tečaj trajne izobrazbe medicinskih sestara u primarnoj zdravstvenoj zaštiti «Zdravstvena njega u patronaži»
- Tečaj «Sestrinstvo u zajednici» bio je održan u organizaciji Hrvatske udruge viših medicinskih sestara god. 2002?

Poticala je osnivanje Hrvatske udruge viših sestara i bila njezin član jer je smatrala da rad udruge služi promicanju profesionalnih interesa struke i vrijednosti sestrinstva u društvu i sustavu zdravstvene i socijalne skrbi. Od izvanškolskih aktivnosti posebno se ističe njezin rad u humanitarnoj organizaciji «Dobrobit» u kojoj je vodila tim patronažnih sestara, suradnica Škole s ciljem dodatne brige za starije osobe na području grada Zagreba. Autorica je priručnika «Sestrinstvo u zajednici» kojeg je zajedno sa suradnicima napisala nakon odlaska u mirovinu.