Marija Šipek


Rođena 8. rujna 1936. u Studencima (Imotski), osnovnu školu i gimnaziju završila Koprivnici.
Po završetku gimnazije 1955 zapošljava se u tvornici „Podravka“, gdje radi na poslovima obračuna plaća, a zatim i u knjigovodstvu.

Dolaskom u Zagreb 1958. godine zapošljava se u Željezničkom transportnom poduzeću Zagreb i radi na poslovima financijsko- knjigovodstvene struke. Posljednjih godina u ŽTP-u Zagreb je bila devizni referent (jedno radno mjesto za područje cijele Hrvatske) koje je obuhvaćalo poslove deviznih prava i sredstava u Europi za hrvatske željeznice. Iz radnog odnosa se školovala i postigla višu stručnu spremu.

Prihvaća ponudu Službe društvenog knjigovodstva (SDK)- sadašnja FINA- 1975 i do umirovljenja radi kao kontrolor i viši kontrolor. Nakon umirovljenja angažira se u struci, otvara poduzeće za financijsko- knjigovodstvene usluge, Š.M. LIBRA- PROM d.o.o. Zagreb. Radi za Visoku zdravstvenu školu, poslije Zdravstveno veleučilište Zagreb.

Obavljala je cjelokupni računovodstveni i knjigovodstveni posao koji je neprestano rastao tako da je posljednjih godina rada u Zdravstvenom veleučilištu obavljala sam obračune plaća za zaposlenike Veleučilišta, te honorare za vanjske suradnike. Na sugestiju gospođe Šipek organizirana je služba računovodstva u Školi, njen rad doprinio je dobivanju i uzorne ocjene državne revizije.