Doc.dr.sc. Mira Cigula

Rođena 1937. u Pakracu. Gimnaziju je završila 1956.u Zagreb, a Prehrambeno- biotehnološki fakultet 1963.
Od 1963. do 2002. zaposlena u Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar“, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu kao suradnik na projektu, asistent, znanstveni asistent te docent na Katedri za zdravstvenu ekologiju i medicinu rada.
Upisala je Poslijediplomski studij „Industrijska sanitacija i sigurnost pri radu“ Medicinski fakultet Zagreb; te je obranila magistarski rad „Kancerogeni aerosoli u atmosferi“, 1977.

Doktorirala je 1988. na Medicinskom fakultetu sveučilišta u Zagreb s Disertacijom „Aktivnosti nekih enzima u humanom serumu kao pokazatelji apsorpcije žive“. Objavila niz znanstvenih odnosno stručnih radova, 13 nastavnih tekstova, 12 kongresnih priopćenja u zemlji i inozemstvu. Sudjelovala u četiri domaća i dva međunarodna znanstvena projekta. Koautor udžbenika „Zdravstvena ekologija“ (2001.) i „Medicina rada i okoliša“ (2002.).

Izvodila dodiplomsku te poslijediplomsku nastavu na Medicinski fakultet u Zagrebu, Osijeku i Splitu, Filozofski fakultet, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Geotehnički fakultet u Varaždinu. Te na Zdravstvenom veleučilištu na studiju sanitarnog inženjerstva sudjeluje u nastavi kolegija Ekologija rada, Okoliš i zdravlje, Analiza fizikalnih faktora okoliša, Opasnosti u proizvodnim procesima