Nikša Končurat
, inž.med.rad.


Rođen 21. kolovoza 1955. godine u Rijeci.
Završio osnovnu i srednju školu u Zagrebu, upisao 1976. godine Višu školu za medicinske sestre i zdravstve tehničare u Zagrebu odsjek radioloških tehničara, a diplomirao 1980. godine. Radno iskustvo započinje 21. svibnja 1973. godine u Industriji zaštitnih sredstava pri radu, Zagreb., a 1977. godine započinje rad u zdravstvenoj struci zapošljavajući se u Kliničkoj bolnici za plućne bolesti i tuberkulozu Zagreb, Jordanovac.

1996. godine zapošljava se na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Viša medicinska škola, a 1997. godine nastavlja rad na Visokoj zdravstvenoj školi Zagreb gdje svoje stečeno radno iskustvo prenosi na buduće naraštaje radiološke struke kao suradnik – instruktor sudjelujući u nastavnom procesu kao voditelj vježbi. Obnašao je dužnost koordinatora studija inženjera medicinske radiologije u periodu od 2002. do 2005. godine.

Sudjelovao je na mnogim kongresima i tečajevima u svrhu postizanja što kvalitetnijih znanja i vještina iz područja radiologije. Bio je predsjednik Povjerenstva za razredbene postupke od 1999. do 2001., član Nastavničkog vijeća od samog osivanja Visoke zdravstvene škole, te član raznih povjerenstava i vijeća na Visokoj zdravstvenoj školi, odnosno Višoj medicinskoj školi, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Sve do 22. listopada 2005. godine kada gubi bitku sa životom.