Vera Došen
, prof.


Rođena je 29. svibnja 1940. god u Lovincu, živi i školuje se u Zagrebu. 1960. god završava srednju školu za fizikalnu medicinu, zatim Višu školu smjer „Fizikalna terapija“, te Fakultet za defektologiju – smjer „Tjelesna invalidnost i mentalna retardacija“.

Pripravnički staž odrađuje u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju RH pri kliničkoj bolnici „Dr. Mladen Stojanović“.

Po položenom državnom ispitu dvije godine radi u Rijeci na ortopediji u Dječjoj bolnici na Kantridi. Povratkom iz Rijeke nastavlja raditi u zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju kliničke bolnice „Dr. Mladen Stojanović“. 1968. odlazi u Egipat u Kairo kao član međunarodne tehničke suradnje, gdje kao fizioterapeut radi dvije godine. Povratkom u Zagreb i Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju KB „Dr. Mladen Stojanović“ radi na svim poslovima i zadacima iz djelokruga rada fizoterapeuta.

Zadnjih trideset godina radnog staža u funkciji je glavnog fizioterapeuta Klinike za reumatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju KB „Sestre milosrdnice“. Aktivno sudjeluje i organizira praktičnu nastavu za učenike srednje škole za fizioterapeute, i član je komisije na završnim ispitima.
Dugi niz godina vodi kliničke vježbe za studente fizioterapije Zdravstvenog veleučilišta te kao član komisije sudjeluje u obrani diplomskih ispita.
Vodi seminarske radove i vježbe za studente defektologije.

Aktivno sudjeluje na kongresima i seminarima iz područja fizikalne terapije, rehabilitacije i reumatologije. Radi na edukaciji bolesnika i njihovih obitelji.
Tijekom dugogodišnjeg rada značajan interes pokazuje u fizioterapiji osoba s neurološkim bolesnicima kao i s osobama s problemima vezanim za inkontineciju.

Poseban doprinos razvoju obrazovanja fizioterapije daje u inicijativi trajnog usavršavanja fizioterapeuta kroz međunarodno priznate tečajeve kao jedinog pravog puta u specijalizaciji fizioterapeuta.
Krajem 2005. godine odlazi u mirovinu.