Doc.dr.sc. Vladimir Babuš


Rođen je 24. lipnja 1932. u Malom Ravenu kod Križevaca. Nakon klasične gimnazije u Zagrebu odlazi u vojsku, a onda 1955. upisuje Medicinski fakultet gdje je diplomirao 1961. godine.

Jednogodišnji pripravnički staž obavlja u Zagrebu, a 1. travnja 1962. počinje raditi u sektorskoj ambulanti opće medicine u Orehovcu ispod Kalnika. Tu ostaje do 15. svibnja 1966. kada odlazi za šefa higijensko- epidemiološke službe u Dom zdravlja Ivanić- Grad.

Poslijediplomski studij iz javnog zdravstva upisuje 1968., a slijedeće godine započinje specijalizaciju epidemiologije.
Početkom travnja 1970. prelazi na Epidemiološki odjel Zavoda za zaštitu zdravlja SRH u Zagreb. Slijedeće godine polaže specijalistički ispit iz epidemiologije i od tada predaje epidemiologiju i statistiku pojedinim smjerovima studenata Više medicinske škole u Zagrebu.

Kao stipendist Svjetske zdravstvene organizacije odlazi na jesen 1972. na Londonsku školu higijene u tropske medicine Londonskog sveučilišta, gdje preuzima dužnost šefa Odsjeka za bolničku statistiku u Zavodu za zaštitu zdravlja SRH.

Odobrenje za disertaciju dobiva početkom 1978., a od 1979. prelazi na Višu školu za medicinske sestre i tehničare u Zagrebu gdje radi kao predavač.
Godine 1983. doktorira iz područja epidemiologije.

1993.godine postaje docent i prelazi na Medicinski fakultet odnosno Odjel za epidemiologiju i statistiku Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ u Zagrebu gdje ostaje do mirovine 1997. godine.