Darko Krajcar


Rođen je u Zagrebu 1949. Po završenoj srednjoj zdravstvenoj školi (smjer sanitarni tehničar), zaposlio se 1968. godine i nastavio obrazovanje uz rad. Na Višoj školi za zdravstvene tehničare i medicinske sestre u Zagrebu diplomirao je 1984. godine i stekao zvanje sanitarnog inženjera. Od 1981. godine zaposlen je u Zavodu za zaštitu zdravlja grada Zagreba, danas Zavod za javno zdravsvo Dr. A.Štampar, Služba za epidemiologiju, Odjel za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju. Sudjeluje kao predavač i demonstrator u programima Zavoda u edukaciji liječnika stažista i u trajnom usavršavanju epidemiologa specijalista, sanitarnih inžinjera i sanitarnih tehničara zaposlenih u Županijskim zavodima za javno zdravstvo na poslovima dezinfekije, dezinsekcije i deratizacije. 

U Zdravstvenom učilištu, kao nastavnik – suradnik predavao je predmet Dezinfekcija, dezinsekcija, deratizacija. Kao nastavnik suradnik vodio je vježbe iz predmeta Suzbijanje prijenosnika zaraznih bolesti od 1998-2008 za studente studija sanitarnog inženjerstva pri Zdravstvenom veleučilištu.  

Dragovoljac je Domovinskog rata i uz Spomenicu odlikovan s više odličja za doprinos i očuvanje zdravlja bojovnika i prognanika za Hrvatsku Za potrebe edukacije studenata objavio je: -„Skripte za vježbe – Suzbijanje prijenosnika bolesti „ za studente Visoke zdravstvene škole – Zagreb, 2000. godine. - Knjigu „Dezinfekcija, dezinsekcija, deratizacija“ objavio u suradnji Zavoda i Visoke zdravstvene škole u Zagrebu 2001. godine. Objavio niz radova iz područja struke kao autor ili koautor, sudjeluje na stručnim kongresima, seminarima, radionicama