Lošinjski Dani Bioetike

Održani su 17. LOŠINJSKI DANI BIOETIKE  u Malom Lošinju, Hrvatska, 20. – 23. svibnja na kojima su aktivno sudjelovali: Ivna Kocijan, Mario Bebek i Marija Brdarević. U bogatom programu zanimljivih izlaganja, predstavljena su brojna recentna bioetička izdanja. Jedno od njih je hvale vrijedan znanstveni priručnik za zdravstvene i bioetičke studije: ALEKSANDAR RACZ, SANJA KALAMBURA, DARIO BRDARIĆ: Pojmovnik zaštite okoliša u zakonodavstvu RH (Glossary of Environmental Protection in the Legislation of the Republic of Croatia).

Ugodno ozračje prekrasne Lošinjske prirode i gastronomske delicije rezultirale su kvalitetnim druženjima i izvrsnim bioetičkim raspravama. Skupivši stotinjak vrijednih mozgova raznih generacijskih skupina ostvaruje se Potterova američka „znanost opstanka“ i pretvara u europsku „kulturu znanja“(Čović). Razvojni uspon bioetike u Hrvatskoj zbog svoje integrativnosti i pluriperspektivnosti  postaje i znak i akter prijelomnog vremena u povijesti svijeta. Znanstvena potvrda tog društvenog pokreta rezultirala je 2014. na prijedlog Nacionalnog vijeća za znanost: Znanstvenim centrom izvrsnosti za integrativnu bioetiku.

Kroz definiciju bioetike: Ljubav prema životu tu paradigmu znanja u budućnosti tek treba istražiti. Kao sudionici tog značajnog skupa želimo potaknuti sve studente i zaposlenike ZVU-a da zavole Bioetiku i aktivno se uključe u spašavanje svih života u prelijepoj Hrvatskoj, ali i na cijeloj planeti.

Više o skupu na web adresi:

http://www.bioetika.hr/wp-content/uploads/2018/05/LDB-2018-publ-02.pdf

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!