Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof.dr. Vedran Mornar svečano uručio Odluku o proglašenju znanstvenih centara izvrsnosti (ZCI)

U petak 11. prosinca u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održano je svečano uručivanje Odluka o proglašenju znanstvenih centara izvrsnosti (ZCI). U nazočnosti predsjednika Nacionalnoga vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj, rektora Sveučilišta u Zagrebu, rektora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, rektora Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta, dekana i predstavnika visokoobrazovnih i znanstvenih institucija, ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof.dr. Vedran Mornar uručio je Odluke čelnicima institucija i voditeljima ZCI. Šest novoosnovanih centara izvrsnosti su:

  • ZCI za bioraznolikost i molekularno oplemenjivanje bilja (Sveučilište u Zagrebu –Agronomski fakultet)
  • ZCI za bioprospecting mora – BioProCro (Institut Ruđer Bošković)
  • ZCI za kvantne i kompleksne sustave te reprezentacije Liejevih algebri (Sveučilište u Zagrebu – Prirodoslovno-matematički fakultet)
  • ZCI za personaliziranu brigu o zdravlju (Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku)
  • ZCI za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost (Sveučilište u Zagrebu – Medicinski fakultet)
  • ZCI za znanost o podatcima i kooperativne sustave (Sveučilište u Zagrebu – Fakultet elektrotehnike i računarstva)

Zdravstveno veleučilište jedan je od partnera ZCI za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost, čiji je cilj istražiti biomarkere koji se mogu koristiti za poboljšanje dijagnoze, prognoze i rehabilitacije moždanih poremećaja. Kao predstavnica Zdravstvenog veleučilišta, svečanosti uručivanja Odluka  o proglašenju ZCI prisustvovala je dr.sc. Ivna Kocijan.

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!