Nastavnice i studenti studija sestrinstva sudjelovali u humanitarnoj kampanji “Darujmo ružičasti život”

Rak dojke najčešće je sijelo raka u žena u Republici Hrvatskoj od kojeg obolijeva četvrtina žena novooboljelih od raka. Prema posljednjim podacima Registra za rak u Hrvatskoj u 2015. godini  zabilježene su 2748 novooboljele žene  (stopa 126,3/100.000), a od ove zloćudne bolesti umrle su u 2017. godini 853 žene (stopa 40,0/100.000).

Listopad je “ružičasti” mjesec posvećen osvješćivanju borbe protiv raka dojke. Najava humanitarne kampanje “Darujmo ružičasti život” održana je 02. listopada 2019. godine u Zagrebu. Humanitarnim kuglanjem “Zakotrljaj pozitivu i obori rak” Udruga Europa Donna Hrvatska i tvrtka Solgar u Bowling centru u Importanne Galeriji otvorili su ružičasti mjesec i šestu godinu za redom najavili kampanju “Darujmo ružičasti život”.

Najčešće emocije, poput straha, boli, panike, negativnosti, neizvijesnosti, ljutnje, tuge, osamljenosti, srama i mnogih drugih koje oboljele osobe  i  njihove obitelji proživljavanju, mnogi uzvanici uz podršku poznatih osoba iz javnog života, kotrljanjem kugle su na simboličan način razbili. Poruku da nisu sami svim ženama i muškarcima oboljelim od raka dojke zakotrljavši kuglu pozitive uputili su “ružičasti kuglaši” među kojima i naša nastavnica Olja Vori,  Mara Županić, studenti i studentice Studija sestrinstva

Kotrljanjem fotografija prenosimo Vam ozračje i samo mali dio pozitivnih emocija upućenih svima oboljelim od raka dojke.

 

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!