Obilježavanje Dana planeta Zemlje na Omanovcu

Četvrti izlet Gojzericom protiv stresa posvećen je obilježavanju Dana planeta Zemlje, a održan je u suradnji sa nastavnicima i studentima Dislociranog stručnog studija fizioterapije Pakrac.

Na obroncima Psunja na svega 178m n/v smjestio se Pakrac, gradić od 8000 stanovnika koji se u pisanim dokumentima spominje još u 12.toljeću kada su u njemu boravili nasljednici templarskih posjeda ivanovci-hospitalci.

Sastanak sudionika bio je u centru Pakraca ispred crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije od kuda počinje planinarski put Pakrac-Kalvarija-Omanovac. Kroz zelenu šumsku oazu laganim korakom za oko 3 sata došli smo do planinarskog doma Omanovac sa kojeg se pruža prekrasan pogled na Slavoniju i Moslavinu. Prilaz Domu moguć je i cestom što ga uz velik smještajni kapacitet i uređenim planinarskim i biciklističkim stazama čini jednim od atraktivnijih domova u Hrvatskoj.

Hvala organizatorima iz Pakraca kao i planinarskom društvu Psunj koji su nam osim užitka planinarenja pružili i informacije iz daljnje i bliže prošlosti  pakračana i ovog kraja.

Najavljivana loša vremenska prognoza  (od koje se pola ostvarilo – hladnoća, vjetar) nije umanjila ljepotu  i želju da potpun doživljaj ostvarimo kroz neke buduće izlete.

Ovaj izlet je sasvim sigurno ostvario svoj cilj, a to je skrenuti pozornost na prirodne ljepote koje nas okružuju a koje moramo čuvati za buduće generacije.

Izvještaj i foto pripremile: Ljerka Armano i Martina Cipan

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!