Održan 15. Festival jednakih mogućnosti u Zagrebu

Od 17. do 19. svibnja 2016. godine, na Trgu bana J. Jelačića u Zagrebu, održan je 15. Festival jednakih mogućnosti (F=M). F=M tradicionalna je manifestacija urbane kulture u čijem programu sudjeluje 900 izvođača iz Hrvatske i inozemstva, od kojih je oko 600 osoba s invaliditetom. Tim zaslužan za organizaciju festivala čine  20 stručnjaka i približno 200 volontera.

Svrha festivala je osvješćivanje građana da invaliditet ne znači nužno nesposobnost, te predstavljanje stvaralačke mogućnosti izvođača u području glazbeno-scenske, filmske i likovne umjetnosti. Festival također sadrži sportski program i edukacijsko-rekreacijski program na kojem građani mogu u simuliranom oštećenju na improviziranom poligonu steći iskustva kretanja u invalidskim kolicima i orijentacije u prostoru pomoću bijelog štapa.

Volonteri festivala su studenti petnaestak fakulteta Sveučilišta u Zagrebu uključujući Zdravstveno veleučilište. Volonteri se educiraju o invaliditetu i  o volonterstvu kao takvom što im omogućava adekvatan pristup i način komunikacije s osobama raznolikih tjelesnih i osjetilnih oštećenja te osobama umanjenih mentalnih sposobnosti. Kao i prijašnjih godina, festival su u velikom broju podržali volonteri Zdravstvenog veleučilišta. Studenti ZVUa već tradicionalno 5. godinu za redom sudjeluju u organizaciji Festivala jednakih mogućnosti. Ovogodišnji rekordan broj od 50 studenata stručnih dodiplomskih studija Zdravstvenog veleučilišta svojim sudjelovanjem pokazuje veliki interes i dobru volju naših studenata za promicanje boljeg prihvaćanja osoba s invaliditetom u društvenoj zajednici.

Studentski zbor

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!