Održan Svjetski kongres antropologije u Dubrovniku

U Dubrovniku je od 4. do 9. svibnja 2016. godine održan Svjetski kongres Međunarodnog društva antropoloških i etnoloških znanosti (IUAES) pod nazivom: „World anthropologies and privatization of knowledge: engaging anthropology in public“. Na ovom značajnom kongresu sudjelovalo je više od tisuću znanstvenika i stručnjaka s različitih područja znanosti iz 63 zemlje svijeta, te je održano oko 800 predavanja s mnogobrojnim panel raspravama, dajući sudionicima kongresa jedinstvenu priliku uključivanja u društveno iznimno značajne znanstvene teme iz različitih perspektiva istraživačkih timova.

Međunarodna unija antropoloških i etnoloških znanosti (www.iuaes.org) je svjetska organizacija znanstvenika i institucija koji djeluju u području antropologije i etnologije. Cilj joj je širiti znanje i komunikaciju među znanstvenicima iz svih dijelova svijeta i interdisciplinarnih znanstvenih područja kako bi se pridonijelo boljem razumijevanju društva i održivoj budućnosti. 

Uz međunarodnu organizaciju IUAES, provedbu kongresa omogućili su u regiji: Institute for Anthropological Research & Croatian Anthropological Society, Department of Ethnology and Cultural Anthropology, Faculty of Arts, University of Ljubljana & KULA i Slovenian Ethnological and Anthropological Association. U području Human evolution: New results and interpretations, prihvaćenim radom, aktivnim sudjelovanjem i predavanjem ispred međunarodnog istraživačkog tima na temu: „Typology of the Schmorl’s nodes – methodology, anthropological approach and clinical significance“, dr.sc. Snježana Schuster, prikazala je trenutno stanje istraživanja u kojem sudjeluje s istraživačima dr.sc. László Paja, mr.sc. Orsolya László i prof. dr.sc. Mario Šlaus. Tim je sudjelovanjem Zdravstveno veleučilište pokazalo suradnju na međunarodnom istraživačkom prostoru i kontinuirani rad na znanstvenim istraživanjima koja doprinose daljnjem razvoju kliničkih istraživanja i primjeni u praksi s ciljem unaprjeđenja globalnog zdravlja.

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!