Održana 19. konferencija medicinskih sestara i tehničara i 5. konferencija zdravstvenih profesija Global Nursing and Health Care u e-okruženju

Obzirom na okolnosti vezane za COVID-19 pandemiju, 10. i 11.rujna 2020. održana je 19. konferencija medicinskih sestara i tehničara i 5. konferencija zdravstvenih profesija Global Nursing and Health Care u e-okruženju na platformi ZOOM te prijenosom uživo na YouTube kanalu Zdravstvenog veleučilišta.

Teme ovogodišnje konferencije bile su skrb za osobe starije životne dobi, interdisciplinarna skrb za transplantiranog pacijenta, holistički pristup u zbrinjavanju onkološkog pacijenta, nove tehnologije i inovacije u zdravstvenoj skrbi te trendovi u obrazovanju zdravstvenih profesionalaca. Svečano otvorenje održano na početku konferencije su svojim pozdravnim govorima upriličili supredsjednici konferencije Dekan Zdravstvenog veleučilišta prof.dr.sc. Krešimir Rotim i Prodekanica za nastavu doc.dr.sc. Snježana Čukljek. Sudionike su također pozdravili predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić i predsjednica Hrvatske komore fizioterapeuta Mirjana Grubišić.

Tijekom dva dana konferencije održano je šest sesija plenarnih predavanja u kojima su  sudjelovali eminentni predavači iz Hrvatske i inozemstva a sudionici konferencije su mogli putem chata izravno komunicirati s predavačima, moderatorima i ostalim sudionicima. Osim plenarnih predavanja izloženo je više od 100 e-postera te je objavljena e-knjiga sažetaka. Svi navedeni materijali su dostupni na službenoj web stranici konferencije.

Unatoč nemogućnosti održavanja konferencije uživo, s ponosom možemo reći da je konferencija u e-okruženju polučila veliki uspjeh i interes sudionika te je svakako doprinijela trajnom profesionalnom usavršavanju. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u organizaciji konferencije, sponzorima, pokroviteljima te svim predavačima i sudionicima konferencije.

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!