Održana svečana Sjednica Studija radne terapije

U utorak 27.10.2015. održana je prigodna svečana sjednica Studija radne terapije povodom Svjetskog dana radne terapije čije je obilježavanje u cijelom svijetu podržano od strane Svjetske federacije radne terapije. Sjednici su nazočili predavači i vanjski suradnici na Studiju te je održano i javno predavanje s temom „Primjena novih tehnologija u nastavi protetike i ortoike u radnoj terapiji. Predavanje je održao Ivan Ugarković, bacc.ocup.therap, dipl.physioth., voditelj kliničkih vježbi na bazi u OttoBocku. Također, predavanje se bodovalo od strane Hrvatske komore zdravstvenih radnika, Strukovnog razreda za djelatnost radne terapije, te je bio prisutan i velik broj radnih terapeuta koji ne sudjeluju izravno u nastavi. U uvodnom izlaganju voditelja Studija prisutni su bili upoznati s novostima koje Studij i Katedra za radnu terapiju planiraju provesti kako bi unaprijedili edukaciju radnih terapeuta u Hrvatskoj. Nakon svečane sjednice Studija u prostorima Zdravstvenog veleučilišta upriličeno je zajedničko druženje kako bi se obilježio Svjetski dan radne terapije. U sklopu tjedna radne terapije studenti radne terapije pridružili su se i volonterskoj akciji “72 sata bez kompromisa„ pri čemu su sudjelovali u akciji Rasvijetlimo ulice – druženje i rad sa prodavačima Uličnih svjetiljki (9 studenata) te Obojimo zidove radošću (9 studenata) – bojanje zidova kuće socijalno ugrožene obitelji.

Na Sjednici je prikazan i promotivni film kojeg su pod mentorstvom dr.sc.Dubravke Šimunović, prof.v.š., izradili studenti prve godine Studija s temom „Što je radna terapija“. Pohvale studentima: Nikolini Pintarić, Aleni Šparavec, Alenu Đurakoviću i Ivanu Tomincu. Također je film uz popratni tekst objavljen i na www.ordinacija.hr a sve to možete pogledati i na dolje naznačenom linku.

http://www.ordinacija.hr/novosti/svjetski-dan-radnih-terapeuta/

Ovom prigodom zahvaljujem svim sudionicima koji su se odazvali Sjednici, predavačima i gostima, studentima i djelatnicima Studija koji su svojim angažmanom obilježili ovaj Svjetski dan radne terapije.

Lijep pozdrav do ponovnog susreta, voditelj Studija radne terapije, Ozren Rađenović

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!