Pakrački studenti proveli vikend s Udrugom LATICA

Studenti dislociranog studija fizioterapije u Pakracu 8. i 9. travnja 2017. organizirali su povodom Uskrsa druženje s Udrugom roditelja djece i osoba s posebnim potrebama gradova Pakraca i Lipika ”LATICA”.

Studenti su na Veleučilištu prikupljali slatkiše za članove Udruge koje su im potom odnijeli u prostore Udruge i ondje proveli vrijeme ukrašavajući pisanice uz puno smijeha i veselu atmosferu. U nedjelju su studenti zajedno s članovima Udruge i njihovim roditeljima prošetali parkom u Lipiku gdje se održavao Uskršnji sajam. Vozili su se vlakićem te uživali u zabavnom programu koji je priredio grad Lipik.

Udruga LATICA bavi se promicanjem položaja i uloge osoba s invaliditetom, praćenjem predlaganja izmjena i dopuna zakonskih i drugih propisa u korist osoba s invaliditetom, predlaganjem osnivanja potrebnih službi i ustanova za osobe s invaliditetom, utvrđivanjem instituta osobni asistent i radom na ostvarivanju izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom.

Udruga svoje članove u dnevnom boravku zbrinjava kroz organizaciju različitih kreativnih radionica te odlaske na kulturna, sportska i ostala događanja koja su zanimljiva korisnicima. Također je vrlo otvorena za suradnju sa ostalim udrugama i organizacijama s kojima može bolje prikazati problematiku svojih korisnika široj javnosti te ukazati na njihove potrebe.

Članovi Udruge dočekali su studente s veseljem i radošću upravo čime su studenti i uzvratili kroz ova dva dana druženja s njima.

Studentski zbor

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!