Posjet studenata i predavačica Studija sestrinstva St. Xavier University-a

ZDRAVSTVENO VELEUČILIŠTE 14. svibnja 2014. posjetilo je dvanaest studenata i dvije predavačice Studija  sestrinstva St. Xavier University-a, Chicago, Illinois.

Tijekom posjete koordinatorica studija sestrinstva – Štefanija Ozimec Vulinec, prof. ukratko je predstavila studij sestrinstva Zdravstvenog veleučilišta. Studentice treće godine studija sestrinstva Ana Marinić i Jelena Mijatović  izradile su prezentaciju o studiranju studija sestrinstva u Zagrebu, te je Jelena Mijatović i održala prezentaciju.

Kratkim prezentacijama studentice St. Xavier University-a prezentirale su dodiplomski i diplomski studij sestrinstava na St. Xavier University-a.

Nakon prezentacija studenti i nastavnici razgovarali su o sličnostima i razlikama vezanim uz studij, kliničke vježbe i stručnu praksu, mogućnostima zapošljavanja u Sjedinjenim Američkim Državama, naprednim razinama obrazovanja koje se pružaju sestrama u Americi.

Nakon kratkog druženja studenti i nastavnici uputili su se u Klinički bolnički centar Rebro gdje su imali priliku upoznati se sa uvjetima i načinom rada medicinskih sestara u Hrvatskoj.

Ova posjeta nastavak je dugogodišnje uspješne suradnje Zdravstvenog veleučilišta i St. Xavier University-a.

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!