Kratica: DIE6151Z
|
Opterećenje: 15(P)
+ 0(S)
+ 0(KL)
+ 0(KI)
+ 0(PK)
+ 0(SK)
+ 0(L)
+ 15(M)
+ 0(PKL)
+ 0(T)
+ 0(K)
|
Nositelji: |
V. pred. mr. sc. Natalija Uršulin-Trstenjak |
Izvođači: |
Pred. Eva Pavić
(
Metodičke vježbe
)
V. pred. mr. sc. Natalija Uršulin-Trstenjak
(
Metodičke vježbe
)
Risto Čebedžija bacc. sanit. in
(
Metodičke vježbe
)
|
Opis predmeta: Upoznavanje s načinom pravilne prehrane; preventivni i klinički pristup pravilnoj prehrani; upoznavanje i savladavanje metoda
za ocjenu stanja uhranjenosti; mjere za ocjenu i unapređenje prehrane; javnozdravstveni aspekt prehrambenih poremećaja, deficita
te bolesti uzrokovane pretjeranim unosom hrane; mjere za ocjenu i unapređenje društvene prehrane; prehrana u posebnim uvjetima.
Prehrana bolesnika oboljelih od pojedinih kroničnih i akutnih bolesti.
|
Jezici na kojima se održava nastava: - - -
|
Obavezna literatura: |
1. |
Živković, R. Dijetetika, Zagreb; Medicinska naklada, 2002
|
2. |
Turčić, V. HACCP i higijena namirnica, Zagreb; VT 2000 |
Preporučena literatura: |
3. |
Matasović, D. Hrana, prehrana i zdravlje. FOVIS, Zagreb, 1992. (odabrana poglavlja)
|
4. |
Sadler, M. ur. Encyclopedia of Human Nutrition. Academic Press Books, London, 1998 (sinopsisi odabranih poglavlja) |
|