Enteralna i parenteralna prehrana |
Kratica: EPPGKS
|
Opterećenje: 10(P)
+ 15(S)
+ 15(KL)
+ 0(KI)
+ 0(PK)
+ 0(SK)
+ 0(L)
+ 0(M)
+ 0(PKL)
+ 0(T)
+ 0(K)
|
Nositelji: |
|
Izvođači: |
|
Opis predmeta: Principi enteralne i parenteralne prehrane koja podupiru sigurnu praksu u samostalnom i optimalnom zbrinjavanju svih bolesnika
s akutnim i kroničnim bolestima gastrointestinalnog, hepatobilijarnog i pankreasnog sustava kako u pogledu dijagnostike i
liječenja, tako i u prevenciji i rehabilitaciji.
|
Jezici na kojima se održava nastava: - - -
|
Obavezna literatura: |
1. |
Gastroenterologija i hepatologija. Ur: B. Vucelić i sur. Medicinska Naklada, Zagreb, 2002.
|
2. |
Interna medicina. Ur: Vrhovac B i sur. IV. Promijenjeno i dopunjeno izdanje. Naklada Ljevak, Zagreb 2008.
|
Preporučena literatura: |
3. |
Loser Chr, Aschl G, Hebeturne X et al. ESPEN guidelines on artificial enteral nutrition-Percutaneous endoscopic gastrostomy
(PEG). Clinical Nutrition 205;24:848-861.
|
|