Zaštita okoliša kroz norme i standarde |
Kratica: ZOKSSSAS
|
Opterećenje: 30(P)
+ 0(S)
+ 0(KL)
+ 0(KI)
+ 0(PK)
+ 0(SK)
+ 0(L)
+ 15(M)
+ 0(PKL)
+ 15(T)
+ 0(K)
|
Nositelji: |
Pred. Saša Šušnić V. pred. dr. sc. Ana Mojsović Ćuić
|
Izvođači: |
V. pred. mr. sc. Natalija Uršulin-Trstenjak
(
Metodičke vježbe, Predavanja, Terenske vježbe
)
|
Opis predmeta: Studenti će usvojiti znanje u održavanje biološkog minimuma mikroorganizama, insekata i glodavaca u HACCP sustavu koji obuhvaća
lanac proizvodnje hrane od proizvodnje u polju i životinjskoj nastambi preko prerade, čuvanja, prijevoza, prodaje do krajnjeg
potrošača. Naglasak će se dati specifičnostima provedbe mjera dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije prema zahtjevima sustava.
Na primjerima različitih proizvodnji bit će obrađene teme DDD nadzora i radnih postupaka.
|
Jezici na kojima se održava nastava: - - -
|
Obavezna literatura: |
1. |
Nastavni materijali
|
2. |
ISO 14001 (prikaz konkretnog slučaja) |
3. |
ISO 14000 ? zahtjevi
|
4. |
HRN EN ISO 14001:2000 Environmental Management System |
Preporučena literatura: |
5. |
Knjige iz pojedinih metoda modernog menadžmenta (strateškog menadžmenta,
BSC-a, CRM-a, mjerenja učinka poslovne uspješnost)
|
|