| Kratica: DIE6151Z
|
Opterećenje: 15(P)
+ 0(S)
+ 0(KL)
+ 0(KI)
+ 0(PK)
+ 0(SK)
+ 0(L)
+ 15(M)
+ 0(PKL)
+ 0(T)
+ 0(K)
|
| Nositelji: |
pred. Eva Pavić |
| Izvođači: |
|
| Opis predmeta: Upoznavanje s načinom pravilne prehrane; preventivni i klinički pristup pravilnoj prehrani; upoznavanje i savladavanje metoda
za ocjenu stanja uhranjenosti; mjere za ocjenu i unapređenje prehrane; javnozdravstveni aspekt prehrambenih poremećaja, deficita
te bolesti uzrokovane pretjeranim unosom hrane; mjere za ocjenu i unapređenje društvene prehrane; prehrana u posebnim uvjetima.
Prehrana bolesnika oboljelih od pojedinih kroničnih i akutnih bolesti.
|
| Jezici na kojima se održava nastava: - - -
|
| Obavezna literatura: |
| 1. |
Živković, R. Dijetetika, Zagreb; Medicinska naklada, 2002
|
| 2. |
Turčić, V. HACCP i higijena namirnica, Zagreb; VT 2000 |
| Preporučena literatura: |
| 3. |
Matasović, D. Hrana, prehrana i zdravlje. FOVIS, Zagreb, 1992. (odabrana poglavlja)
|
| 4. |
Sadler, M. ur. Encyclopedia of Human Nutrition. Academic Press Books, London, 1998 (sinopsisi odabranih poglavlja) |
|