Kratica: PRE6352Z
|
Opterećenje: 15(P)
+ 0(S)
+ 0(KL)
+ 0(KI)
+ 0(PK)
+ 0(SK)
+ 0(L)
+ 15(M)
+ 0(PKL)
+ 0(T)
+ 0(K)
+ 0(PRK)
+ 0(PKL-M)
|
Nositelji: |
pred. dr. sc. Dario Lasić |
Izvođači: |
|
Opis predmeta: Upoznavanje s načinom pravilne prehrane; preventivni i klinički pristup pravilnoj prehrani, upoznavanje i savladavanje metoda
za ocjenu stanja uhranjenosti; mjere za ocjenu i unapređenje prehrane; javno zdravstveni aspekti prehrambenih poremećaja,
prehrambenih deficita te bolesti uzrokovane ekscesivnim unosom hrane; mjere za ocjenu i unapređenje društvene prehrane; prehrana
u posebnim uvjetima.
|
Jezici na kojima se održava nastava: - - -
|
Obavezna literatura: |
1. |
Živković, R.: Dijetetika. Zagreb: Naprijed, 2002. |
Preporučena literatura: |
2. |
Mandić, M.L.: Znanost o prehrani, Prehrambeno tehnološki fakultet, Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku, 2007 |
3. |
Mahan, L.K., Escott-Stump, S.: Krause's, Nutrition&Diet Therapy. 11th ed., Elsevier, 2004. |
|