Studenski zbor u Pakracu obilježio Dan narcisa i započeo s radom

Studenti dislociranog studija fizioterapije, u suradnji s gradom Pakracom i mr. sc. Ljiljanom Vrcić-Kiseljak ispred organizacije Europa Donna su u subotu, 25.3. u centru Pakraca simbolično obilježili Dan Narcisa. Cilj  je bio razbuditi svijest o važnosti ranog otkrivanja i prevencije raka dojke te educirati građane o bolesti i samopregledu. Uz edukaciju, studenti su građanima dijelili narcise, a prikupljao se i dobrovoljni novčani prilog za novi aparat za intraoperativno zračenje.

Studentski zbor u Pakracu djeluje od ove akademske godine i Dan narcisa je prva akcija ovakvog karaktera na kojoj su studenti sudjelovali, sveukupno čak 17 studenata volontera većinom studenata druge godine studija fizioterapije.

„Bilo mi je jedno predivno iskustvo, posebice jer smo učinili jedan veliki korak donacijama za nabavku aparata, ali isto tako i za promicanje zdravlja kod muškaraca i žena. Mislim da bi svaki grad trebao imati po bar jednu humanitarnu akciju jer ona ne košta mnogo, a puno znači.“ zaključio je Petar Sommer, student 1. godine fizioterapije.

„Ovakve akcije zbližavaju ljude i potiču ih da se bolje osjećaju kada učine nešto dobro za nekoga drugog.“ kazala je studentica Ivana Nožarić.

Predsjednica sastavnice Studentskog zbora Zdravstvenog veleučilišta u Pakracu, Lucija Savić zadovoljna je studentskim aktivizmom na ovoj akciji i predviđa slično u bliskoj budućnosti uz kratki komentar o sudjelovanju studenata na Danu narcisa: „Lijep je osjećaj sudjelovati u nečemu znajući da radiš dobro za veliki broj ljudi, a svatko od nas daje samo mali dio sebe. Rezultat je vidljiv već na samoj akciji jer suradnja građana i dobra volja su najveći poklon koji možemo pružiti ovakvom manifestacijom.“

Studentski zbor ima u planu aktivnosti sličnog karaktera, od čega je prva po redu suradnja s udrugom Latica iz Pakraca. Studenti će s korisnicima udruge kroz igru i druženje izrađivati ukrase i predmete koje će u lipnju izložiti na Sajmu cvijeća u Lipiku.

Studentski zbor

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!