Studenti Stručnog studija sanitarnog inženjerstva 11.12.2012. posjetili Prenoćište za beskućnike u Kosnici

Studenti Stručnog studija sanitarnog inženjerstva 11.12.2012. u sklopu nastave iz Javnog zdravstva i pratnji nastavnika dr. Saše Racza posjetili Prenoćište za beskućnike u Kosnici.

Ljubaznošću voditelja Prenoćišta, gdina Zvonka Mlinara, inače jednog od najiskusnijih i najsposobnijih stručnjaka na području socijalne skrbi i socijalne politike u RH, naših 45 studenata obišlo je Prenoćište koje je otvoreno prije 2 godine nakon što je Grad Crvenom križu dodijelio tri paviljona u Kosnici, svaki površine 493 m², s ukupno 160 postelja, dnevnim boravkom, kuhinjom, sanitarijama, prostorom za smještaj invalida i sanitarijama za invalide te prostorom za usluge stručnog rada, socijalnog rada, radnu terapiju i radne aktivnosti. „ Nema velikoga grada bilo gdje u svijetu bez ljudi što žive na margini, onih koje je splet nesretnih životnih okolnosti doveo u nezavidnu situaciju. Dužnost je upravo gradova da im pruže ruku spasa, omoguće topli obrok i toplu postelju – rekao je gradonačelnik M. Bandić prigodom otvaranja novog doma krajem 2010. godine. Danas svoju ruku za 120 beskućnika pružaju soc. radnica Danijela, draga medicinska sestra, vrijedna peglačica i još 11 djelatnika koji im tugu i jad života pokušavaju učiniti podnošljivijima.

Toplina i ljubav kojom Zvonkom Mlinar zrači u kontaktu s korisnicima dotaknula je i naše studente, koji su došli s oprezom i pokojom predrasudom, a otišli uvjereni da je iza svakog beskućnika osoba s imenom i prezimenom, čovjek koji ima svoj život, svoje uspone i padove, sreću i nesreću, uspomene i nade, ali i pravo na dostojanstvo i život vrijedan življenja.
Zvonko, hvala Vam svima na današnjem danu, oplemenili ste naše živote, vratit ćemo se opet.

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!