Studenti u obilježavanju Svjetskog i Nacionalnog dana zaštite na radu

Zavod za unapređivanje zaštite na radu edukativno-promotivnim događanjem pod sloganom „Zdrava radna mjesta za svaku životnu dob“ dana 28.04.2017.na Cvjetnom trgu u Zagrebu obilježio je Svjetski i Nacionalni dan zaštite na radu. Podjelom promotivnih materijala najavljena je i dvogodišnja kampanja Europske agencije za zaštitu na radu „Zaštita na radu za sve uzraste”.

Na Cvjetnom trgu studenti Zdravstvenog veleučilišta uz druge dionike koji se bave zaštitom na radu i zdravljem radnika: Zavodom za unapređivanje zaštite na radu, Hrvatskim zavodom za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu, Gradskim uredom za zdravstvo Grada Zagreba, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, aktivno su sudjelovali dijeljenjem edukativno-promotivnih materijala, edukativnim i pokaznim vježbama te mjerenjem vitalnih funkcija i BMI. Studenti su i ovaj put  predstavili našu ustanovu i sebe, profesionalno i odgovorno, kako je i sam organizator u zahvali naveo „vrijedno, medicinari kakve trebamo“!

Nacionalnom  kampanjom  „STOP ozljedama na radu“ namjera je unaprijediti  prevenciju rizika na radu, razvijati kulturu zaštite na radu, informirati, educirati i motivirati sve ključne dionike za  učinkovitiju provedbu mjera zaštite na radu.

Zahvaljujemo studentima na sudjelovanju.

Mara Županić dipl.med.techn.

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!