Studenti Zdravstvenog veleučilišta prisustvovali otvorenju Centra za zdravlje mladih u Zagrebu

U četvrtak 13.travnja 2017. godine studenti Zdravstvenog veleučilišta odazvali su se pozivu i prisustvovali otvorenju novog Centra za mlade u Zagrebu na adresi Heinzelova 62a.

Centar za zdravlje mladih osigurat će izvaninstitucionalnu uslugu savjetovanja školske djece i mladih sa svrhom unapređenja reproduktivnog i mentalnog zdravlja te promicanja zdravih stilova života.

Programe Centra provoditi će zdravstvene ustanove Grada Zagreba na čelu s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo ”dr. Andrija Štampar”.

Studenti će moći anonimno i besplatno obaviti testiranje na HIV i virusne hepatitise te se posavjetovati sa stručnjacima za mentalno zdravlje. Poseban naglasak Centra će biti na prevenciji štetne uporabe alkohola, zlouporabe droga i drugih sredstava ovisnosti. Predviđeno je provođenje javnozdravstvenih kampanja koje će se obraćati upravo školskoj djeci i mladima.

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je Centar uz prisutne suradnike i goste poput Mirne Šitum, pročelnice Gradskog ureda za zdravstvo i Dragice Jesih, ravnateljice Doma zdravlja Zagreb – Istok.
Otvaranje Centra je veliki iskorak i svojevrsni nadstandard u usporedbi s ostalim zemljama Europe koji osigurava interdisciplinarnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu mladih u Zagrebu.

Studentski zbor

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!