Studenti Zdravstvenog veleučilišta sudjelovali na humanitarnoj utrci „Trčimo za Dijete 31 – Tvojih 5 za njihov svijet“

U nedjelju 22.svibnja 2016. humanitarna organizacija Marijini obroci (Mary’s Meals Croatia) uspješno je organizirala utrku „Trčimo za Dijete 31 – Tvojih 5 za njihov svijet“ koja se održala u parku Maksimir. No, ono što se u nedjelju odvijalo u Maksimiru bilo je puno više od trčanja. Uz osnovnu utrku za odrasle na 5 kilometara i dječju utrku na 800 metara, događaj je bio popraćen i bogatim zabavnim programom, a ono najvažnije je da su prikupljena sredstva za osiguravanje dnevnog školskog obroka djeci u najsiromašnijim zemljama svijeta.

Marijini obroci humanitarna su organizacija čija je vizija pružiti jedan kvalitetan obrok dnevno na mjestu obrazovanja djeci u najsiromašnijim  zemljama svijeta. Prosječno je 120 kuna dovoljno da se jedno dijete nahrani u školi tijekom cijele školske godine. Do danas Marijini obroci svojim djelovanjem hrane 1 101 206 djece.

Marijini obroci Hrvatske, zahvaljujući svojim donatorima i podupirateljima, imaju otvorenih deset školskih kuhinja – 4 u Malaviju, 3 u Beninu, 2 u Liberiji i 1 u Ekvadoru u kojima se trenutno hrani oko 11 000 djece.

Studenti Zdravstvenog veleučilišta sudjelovali su u utrci i donacijama podržali ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju u želji da izmame osmijeh na dječjem licu i osiguraju mu osnovnu životnu potrebu, što je obrok. Nekolicina studenata prepoznala je važnost ove akcije zbog čega su odlučili sudjelovati u samoj organizaciji. Kako je bilo kolegicama Heleni i Kristini i što ih je motiviralo možete pročitati u nastavku.

Helena Kovačević i Kristina Tolić,  studentice 2.godine radne terapije

”Budući da se rado odazivamo na različite volonterske aktivnosti, tako smo i ovog puta široka srca prihvatile volontersko sudjelovanje u humanitarnoj utrci – Marijini obroci. Na poziciji usmjerivača trkačke staze ispratile smo mnogobrojnu kolonu trkača. Svojim malim doprinosom upotpunile smo hvale vrijednu akciju te zajedničkim snagama omogućile topli obrok u školama djeci Ekvadora, Libije, Benina i Malave.”

Studentski zbor

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!