Studenti ZVU-a na najvišem vrhu Učke

Studentima je veljača mjesec ispitnih rokova, napetosti, glavobolje, danonoćnog učenja, jednom riječju mjesec stresa. Drugi izlet projekta Gojzericom protiv stresa došao je u pravi trenutak, kao kruna na kraju ispitnih rokova.

65 sudionika se usprkos najavljenoj lošoj prognozi, 27.2.2016. odazvalo izletu i svi su se hrabro po snijegu, magli, kiši i vjetru popeli na najviši vrh Učke – Vojak (1401 m/nv). Polazište za uspon bio je Poklon (922m), prijevoj koji spaja planinske masive Učku i Ćićariju. Svladavši visinsku razliku od skoro 5oo metara nadmorske visine, laganim korakom kroz snijegom okićenu šumu, sa više ili manje napora stiglo se do najviše točke – kule na Vojaku. Kula je sagrađena 1911.godine a potpuno obnovljena 2004.g.. Za lijepa vremena sa nje se pruža veličanstven pogled prema Kvarnerskom zaljevu, vide se planine Gorskog kotara Velebit, Alpe, Italija.

Iako su studenti i ostali sudionici ostali uskraćeni za jedan od najimpresivnijih i najširih vidika u Hrvatskoj, ovaj izlet ispunio je svoj cilj, a to je promoviranje tjelesne aktivnosti i planinarenja kao oblika borbe protiv stresa.

Organizacijski, bilo je manjih poteškoća koje su otklonjene, a pohvale idu osim prijevozniku i svim sudionicima koji su pokazali izuzetnu tolerantnost na nepredvidive okolnosti.

Sa zadovoljstvom se može reći da je plan izleta ispunjen, i svi željno očekuju nova planinarska druženja i neke nove avanture.

Izvještaj i slike pripremila: Ljerka Armano

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!