Studij fizioterapije Zdravstvenog veleučilišta Zagreb postao članicom Europske mreže za visoko obrazovanje fizioterapeuta (ENPHE)

Međunarodna mreža za visoko obrazovanje fizioterapeuta – ENPHE, obuhvaća članstvo između pojedinih europskih institucija i institucija za obrazovanje fizioterapeute Europe i kao takva vodeća je organizacija koja unutar Europske regije unaprijeđuje interakciju i razmjenu razvoja obrazovanja fizioterapeuta.

Njezino djelovanje odražava se promicanjem konvergencije obrazovnih programa fizioterapije, poticanjem razvoja europske dimenzije u obrazovnim programima fizioterapije i sudjelovanjem u olakšavanju mobilnost osoblja i studenata između obrazovnih ustanova fizioterapije.

ENPHE posebno podupire standarde visokokvalitetnog obrazovanja u fizioterapiji u skladu s preporukama Svjetske konfederacije za fizioterapiju (WCPT i ER-WCPT) i djeluje na području istraživanja kroz suradnju u zajedničkim istraživačkim projektima i kolaboraciji između ustanova koje obrazuju fizioterapeute.

Obrazovne ustanove članice ENPHE, koje izvode studijske programe za obrazovanje fizioterapeuta, dolaze iz 33 država Europe, a od svibnja 2018. godine, Studij fizioterapije Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu postao je članicom ENPHE (www.enphe.org).

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!