Sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji Europske mreže za visoko obrazovanje radnih terapeuta (ENOTHE) u Grčkoj

U razdoblju od 17.-19. listopada 2019. godine održana je 25. konferencija Europske mreže za visoko obrazovanje radnih terapeuta (ENOTHE) u Ateni. Dvije dominantne ovogodišnje konferencije su bile: Održivost obrazovanja radnih terapeuta te Održiva i inovativna rješenja u kurikulumu: priprema studenata za budućnost.

Na kongresu su izložena dva znanstvena rada ispred Studija radne terapije Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu: Bridging the theory-practice divide: Student perspectives on applying occupation-based theory in practice  (autorice: Sangster Jokić i Bartolac) i ‘Mentors demonstrate love for the profession’: Perspectives on being a fieldwork mentor (autorice: Bartolac i Sangster Jokić). Osim na inspirativnim predavanjima pozvanih predavača, nastavnika i studenata radne terapije, kolegice su također sudjelovale na više radionica koje ukazuju na trendove razvoja obrazovanja radnih terapeuta u EU i Svijetu, od kojih bi istaknule:

  • Experiences of students in organizing meaningful activities with young refugees
  • Understanding The WFOT’s Approval Process To Assess Education Programmes: Perspective Reviewers Workshop
  • Learning about participatory citizenship: educational materials from an occupational perspective
  • Sustainable OT intervention: how we teach our students linking theory to practice

Na konferenciji je također sudjelovalo pet radnih terapeutkinja iz Hrvatske koje su predstavile svoj rad iz prakse. Kolegica Sangster Jokić je ujedno sudjelovala na Generalnoj skupštini ENOTHE kao predstavnica našeg Studija radne terapije.

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!