Udomljavanje je fora – studenti specijalističkog diplomskog stručnog studija sanitarnog inženjerstva posjetili Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba

Ustanova postoji od siječnja 2001.godine., a  smještena je  u Dumovcu.  Studijski posjet organiziran je dobrotom  ravnateljice Skloništa, izuzetno posvećene gđice Tanje Zajec  koja nam je i bila domaćin  pri obilasku Skloništa. Ljubav prema životinjama kojom zrači i predanost poslu vide se na svakom koraku, budući da se radi o doista prestižnom Skloništu , iako i sama ravnateljica priznaje da se još jako puno može napraviti.

Osnovna zadaća Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba je stalna i primjerena skrb o napuštenim životinjama. Težnja i misija je promicati pozitivan odnos prema životinjama, smanjiti broj napuštenih životinja i što brže i kvalitetnije ih udomiti.

Našim sanitarcima obilazak je bio interesantan kako bi u praksi vidjeli implementaciju Sustava upravljanja kvalitetom i okolišem integrirane  u cjeloviti poslovni sustav primjenom  zahtjeve normi ISO 9001 i ISO 14001. Također je obilazak i dio vježbe iz predmeta Etika okoliša.

Trajno poboljšanje svih aspekata djelovanja usmjerenih prema dobrobiti životinja te osmišljavanje marketinških i edukativnih aktivnosti i programa koji potiču kvalitetan suživot sa životinjama  su stalni orijentiri djelatnika ovog Skloništa.  Primjenom univerzalnih strukovnih normi, propisa i načela dobre prakse te međunarodno prepoznatljivih sustava upravljanja kvalitetom i okolišem iskazana je privrženost i usklađenost s civilizacijskim dosezima suvremenih društava u odnosu prema životinjama. Etičnost, poštovanje i razumijevanje su sastavnice međusobnih odnosa radnika na svim razinama organizacije. Sustavno usklađuju svoje aktivnosti, radne procese i djelovanje s primjenjivim zakonima i provedbenim propisima te redovito preispituju njihove utjecaje na okoliš i teže  ih učiniti što manje škodljivima za okoliš. S otpadom različitih kategorija postupa se na zakonski utemeljen, tehnološki i ekološki prihvatljiv način, osmišljavajući korisne načine izravne uporabe što većeg dijela otpada.

Naš posjed je bio iznad očekivanja, svi studenti su prihvatili slogan Skloništa „Udomljavanje je fora“. Naime, Udomljavanje je fora“ je akcija sa kojom se želi potaknuti ljudi da što više udomljavaju napuštene životinje, a ne da ih kupuju, da nesretnim psima koji završe na cesti pruže novu priliku i topli dom. Za sve upite o UDOMLJAVANJU, možete pisati na udomljavanje.azil@gmail.com, a informacije o EDUKACIJI  možete dobiti na petra.edukacija@gmail.com.

Dodatni prilozi na linkovima:

Link 1

Link 2

Link 3

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!