Uspješno prezentirani rezultati projekta u sklopu kolegija Društveno korisno učenje

Redovni studenti treće godine studija Sestrinstva upisavši novi izborni kolegij „Društveno korisno učenje u zdravstvu“ imali su prilike osmisliti svoj prvi projektni zadatak. Provedbu i evaluaciju proveli su u jednoj od Udruga partnera. Tako je projekt pod nazivom „Malo od nas, puno za njih“ uspješno proveden u suradnji sa Studentskim katoličkim centrom „Palma“ gdje su studenti proveli procjenu beskućnika i osoba slabijeg imovinskog statusa vezano uz kronične bolesti te edukaciju o pravima pacijenta.

Drugi projekt proveden je u Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama  „Puž“, naziva „Naš dio u slagalici njihove priče“ koji je imao za cilj izraditi brošuru u svrhu poboljšanja komunikacije i suradnje između roditelja djece s autizmom i zdravstvenih djelatnika. Brošura na jednostavan i slikoviti način prikazuje najvažnije smjernice u radu s djecom iz spektra autizma, a namijenjena je svim studentima zdravstvenog usmjerenja i zdravstvenim djelatnicima.

Treća grupa studenata surađivala je s Centrom za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje-„Sirius“. Simboličnog naziva projekta „Mladi u riziku protiv rizika“ s učenicima tinejdžerske dobi iz Srednje škole – Centra za odgoj i obrazovanje Zagreb proveli su edukaciju o rizičnom spolnom ponašanju. Kao jedan od rezultata projekta proizašao je zanimljivi video spot koji su studenti sami osmislili i snimili u kazalištu.

Čestitke svim studentima na uspješno napisanim i  provedenim projektnim zadatcima.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Članak s portala srednja.hr možete pogledati ovdje.

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!