Zašto studirati na Zdravstvenom veleučilištu?

Zgrada

Zdravstveno veleučilište, Mlinarska 38

Zdravstveno veleučilište u Zagrebu ima gotovo 50-godišnju tradiciju u obrazovanju zdravstvenih djelatnika iz područja sestrinstva, fizioterapije, radne terapije, medicinsko-laboratorijske dijagnostike, sanitarnog inženjerstva i radiološke tehnologije. Polustoljetna tradicija i uska povezanost nastavnika Zdravstvenog veleučilišta sa zdravstvenom praksom, jamči vrhunsku kvalitetu teoretske i praktične nastave i stjecanje sveobuhvatnih teoretskih i praktičnih kompetencija za obavljanje složenih poslova u zdravstvenoj i drugim srodnim djelatnostima.

Studiji na Zdravstvenom veleučilištu organizirani su na dvije razine. Prva razina, dodiplomski studij, traje tri godine i završavaju obrazovnim statusom stručnog bakalaureata. Druga razina, diplomski studij, traje još dodatne dvije godine, i završavaju obrazovnim statusom diplomiranog stručnjaka pojedine struke. Na razini dodiplomskih studija studenti mogu studirati kao redoviti ili izvanredni, dok je razina diplomskih studija uglavnom predviđena za izvanredne studente koji su već stekli određena iskustva u praksi.

Lab

Najsuvremenije opremljene dvorane

Nastavni programi svih studija sadrže oko 50% teoretske i 50% praktične nastave. Teoretska nastava se u pravilu odvija u glavnoj zgradi Veleučilišta na Mlinarskoj cesti 38 i zgradi Veleučilišta na Ksaveru 209, dok se praktična nastava odvija na nastavnim radilištima u 50-ak zdravstvenih ustanova od kojih su najveće KBC Zagreb, KB Dubrava i KB Sestre Milosrdnice. Nakon završetka studija na Zdravstvenom veleučilištu naši studenti se vrlo brzo zapošljavaju, kako u zdravstvu, tako i u srodnim područjima.

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!