Završena Božićna humanitarna akcija Studentskog zbora za Specijalnu bolnicu Gornja Bistra

Studenti i nastavnici Zdravstvenog veleučilišta i ove godine uspješno su završili Božićnu humanitarnu akciju. Prikupljene donacije 15. prosinca darivali smo Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra.

Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra brine o najteže kronično oboljeloj djeci koja su uglavnom nepokretna i ovisna o njezi drugih. Kroz smještaj se štićenicima osigurava zadovoljavanje osnovnih životnih potreba i adekvatna liječnička skrb. Trenutno bolnica skrbi o 106 štićenika u dobi od 3 mjeseca do 40 godina, a briga za njih traje neprekidno 24 sata. Već dvanaest godina, naime, u Bolnici djeluje talijanska međunarodna udruga “Vrt plavih ruža”, koja šalje volontere koji pomažu humanizaciji života tamošnjih štićenika.

Kako bi razveselili svu djecu Bolnice, u organizaciji Studentskog zbora, studenti  i nastavnici Zdravstvenog veleučilišta darivali su razne potrepštine, na kojima im svima od srca ovim putem zahvaljujemo. Također, studenti su u organizaciji Ureda Studentskog zbora za volonterske i humanitarne aktivnosti prikupljali donacije studenata u obliku prehrambenih proizvoda iz studentske menze.

Posjet Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra osobito nas je ganuo zbog mnogobrojnih riječi zahvale, radosnih i ozarenih dječjih lica te tople dobrodošlice i veselja uoči Božićnog slavlja.

Studentski zbor

 

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!