Zdravstveno veleučilište obilježava Svjetski dan hodanja

plakat1920Povodom Svjetskog dana hodanja  01.10.2016, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, u suradnji s mrežom zavoda za javno zdravstvo i partnerima u kojemu sudjeluje i Zdravstveno veleučilište, provesti će javnozdravstvene akcije „Hodanjem do zdravlja“ i „Volonteri u parku“.

Ove aktivnosti provesti će se isti dan u nekoliko županija Republike Hrvatske.

Cilj je da se djelovanjem u zajednici informiraju i senzibiliziraju građani RH svih dobnih skupina o pozitivnim učincima tjelesne aktivnosti na zdravlje te da im se ponude organizirane aktivnosti promicanja zdravlja. U aktivnostima će sudjelovati nastavnici i studenti studija sestrinstva, fizioterapije i radne terapije.

Cilj je  potaknuti sve zainteresirane građane, prije svega one koji posljednjih godina nisu našli vremena za tjelesnu aktivnost, da nam se pridruže u hodanju, igrama i ostalim aktivnostima na otvorenom te na taj način učine veliki korak prema unaprjeđenju vlastitog zdravlja.

U Gradu Zagrebu akcija će se održati na ŠRC Jarun u trajanju od 09.00 – 13.00 sati (start/cilj iza pizzerie Dalmatino).

Planirane aktivnosti uključuju hodanje duljom stazom oko Jaruna, hodanje kraćom stazom, motoričke igre za djecu vrtićke i školske dobi, edukativne igre za djecu vrtićke i školske dobi, mjerenje krvnog tlaka, pokazne vježbe i još puno toga.

 

Ovim putem pozivamo sve studente i djelatnike Zdravstvenog veleučilišta da nam se pridruže u provedbi ove javnozdravstvene akcije, i sami učine nešto više za svoje zdravlje.

 

Vidimo se na Jarunu!

Mara Županić

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!