Dragi studenti,

Ako imate ikakvih poteškoća, ili jednostavno želite razgovarati sa stručnom osobom od povjerenja, slobodno nam se javite u Psihološko savjetovalište. 


 

Etički kodeks


Povjerljivost i privatnost savjetodavnog procesa i podataka:

Osoblje savjetovališta obavlja svoje dužnosti u skladu s Etičkim kodeksom Hrvatske psihološke komore. Osobni podaci o studentima koji traže pomoć i sadržaji savjetodavnih susreta izričito su povjerljivi. U uobičajenim uvjetima ni jedan podatak ne smije se prenijeti nikome izvan savjetovališta bez studentova pismenog pristanka. U izuzetno rijetkim slučajevima psihološko savjetovalište zadržava pravo prekršiti povjerljivost. To su slučajevi kada se uočava ozbiljna i neminovna opasnost po studentov život ili život nekog drugog. U tim će situacijama stručnjaci psihološkog savjetovališta, prije nego što se obrate nadležnim službama, nastojati najprije razgovarati sa studentom.

Poštovanje individualnih razlika:

Psihološko savjetovanje vođeno je principom poštovanja individualnih razlika studenata s obzirom na njihovu religiju, etničku pripadnost, seksualnu orijentaciju, vrijednosti i životni stil, što se izražava u nekritičkom i neosuđujućem odnosu prema klijentu.

Uz dozvolu autorica preuzeto iz:
Jokić-Begić, N., Lugomer Armano G. i Vizek Vidović V. (2009) Vodič za savjetovatelje u području psihološkog savjetovanja studenata. Zagreb: Sveučilište u Zagrebu.)

Preklapanje nastavničke i savjetovateljske uloge:
U načelu, studente će u savjetovanje primiti savjetovatelj koji im trenutno ne drži nastavu.