Kao dio terenske nastave kolegija Sustavi upravljanja II, studenti su 19.02.2024. posjetili tvornicu dječje hrane Hipp u Glini. Pošto se radi o tvornici čiji je poslovni model temeljen na konceptu BIO proizvodnje prof. Clausa Hipp-a i baziran na sustavu kvalitete iznimno visoke razine studentima je ovo bila jedinstvena prilika za učenje i primjenu do sada stečenog znanja u praksi. Predstavljene su ekološke i ekonomske akcije povezane s društvenom odgovornošću čime se uspostavlja obvezujući sustav etičkih načela i razvija međunarodna i međugeneracijska poduzetnička strategija.
Uz stručno vodstvo proizvodnim pogonom, procesnim i mikrobiološkim laboratorijem te laboratorijem za kemijske analize hrane, voditeljica upravljanja kvalitetom, mag. Ladislava Klasić Stanković održala je predavanje kojim je obuhvatila sljedeće sadržaje:
- Zakonsku regulativu (preduvjetni program, HACCP, GMP, GLP, GxPs…)
- Komercijalne standarde (BRCGS, alergeni, robne marke)
- Kulturu sigurnosti hrane
- Organsku proizvodnju
- Održivost
- Zaštitu klime
Prilikom posjeta osjećali smo se dobrodošlo, svi zaposlenici tvornice primili su nas toplo, a ujedno se odnosili vrlo profesionalno. Studenti su posjet ocijenili korisnim za njihov daljnji rad i usvajanje znanja te isti preporučili i budućim generacijama.