(Hrvatski) Djelatnici Zdravstvenog veleučilišta na radnom sastanku međunarodnog projekta – Digital Education in Nursing (DEN)

Sorry, this entry is only available in Croatian.

 

U okviru međunarodnog projekta, financiranog kroz Erasmus+ program, od 31. svibnja do 04. lipnja 2022. godine u Novom Sadu na Medicinskom fakultetu za sudionike projekta održan je radni sastanak i Workshop radionice uz aktivno sudjelovanje članova projektnog tima naše ustanove. Uz članove projektnog tima Zdravstvenog veleučilišta Olju Vori, mag. rel. int. et dipl. Vesnu Turuk, prof, Borisa Ilića, dipl. med. techn, te Martinu Smrekar, dipl.med.tech., sastanku su nazočili i predstavnici: Sveučilišta Malmö iz Švedskae, Sveučilišta u Novom Sadu iz Srbije, Sveučilišta Goce Dolcev iz Sjeverne Makedonije te predstavnici Visoke zdravstvene škole Celje iz Slovenije.
Naime, DEN projekt je započeo s radom 2021 godine u kojemu se održavaju redoviti mjesečni online sastanci timova članica partnera projekta i radni sastanci u zemljama članicama projekta. Prvi radni sastanak u organizaciji Zdravstvenog veleučilišta održan je prošle godine od 08. 12. – 09.12. 2021. godine. Drugi radni sastanak održan je u Novom Sadu u organizaciji Medicinskog fakulteta na kojemu se diskutiralo o postignutom proteklih godinu dana djelovanja projekta, izrađena i prikazana je SWOT analiza projekta, te raspravljalo se o planovima i očekivanjima u narednom periodu. Također kroz predavanja raspravljalo se na sljedeće teme: teorije učenja i online učenja, razumijevanje učenika – premošćivanje generacijskih razlika, integracija tehnologije u obrazovanja, poučavanje u online okruženju, modelu od pet stupnjeva Gilly Salmon te digitalnim kompetencijama medicinskih sestara.
Kroz workshop radionice su se razmjenjivala iskustva i nudili prijedlozi za nove tehnike i mogućnosti online podučavanja. Obzirom da je svaka zemlja članica DEN projekta bila u prilici kreirati svoje prijedloge kroz svoju jednodnevnu workshop radionicu, za članove tima bila je to izuzetno korisna prilika za razmjenu znanja i iskustava, diskusiju, prijedloge, prikaze dobre prakse i ostalog korisnog za online učenje što je krajnji i primarni cilj projekta.
Tim iz Novog Sada se pokazao kao izuzetan organizator i domaćin, koji su se angažirali da u neformalnom dijelu druženja nam pruže prilike obilaska znamenitosti grada te kušanje domaćih kulinarskih specijaliteta. Sljedeći radni sastanak planiran je za studeni 2022. godine koji će se održati u Visokoj zdravstvenoj školi, Celje u Sloveniji.

Poveži se

Pretplatite se na naš RSS kako biste bili u tijeku sa novostima!